Kleine stappen, groots werk

Bijgewerkt: 21 nov 2018


Ik geloof dat ik nog heel klein was toen ik mijn eerste stappen zette om mijn missie in deze wereld neer te zetten.

Eerst nam ik babystapjes, later grotere stappen, nog later danspassen. Mijn bewegingen werden alsmaar krachtiger en vloeiender, en meer vanuit het hart.


Klassieke muziek wakkerde mijn verwondering voor de wereld aan. Mijn favoriete liedje van Michael Jackson ‘Heal the world’ voedde mijn gevoel voor dienstbaarheid. Ik dacht ook vaak aan wat ik later zou worden en hoe ik mensen kon helpen. Ik werd uiteindelijk psycholoog. Intussen weet ik dat het niet uitmaakt wat je doet als beroep. Als je maar jezelf kan zijn en jouw eigen stappen zet, in de richting die jouw hart vervulling schenkt.Alle kleine en grote passen vooruit, én alle passen (schijnbaar) achteruit, hebben me ergens gebracht. Deze plek noem ik mijn essentie. Die draag ik uit via deze website, het kanaal voor mijn projecten en initiatieven.

Weet dat elke stap telt, hoe klein en onbenullig deze ook lijkt. Ze leiden je allemaal naar het doel dat jij eens voor ogen had.


Alle kleine en grote passen hebben me ergens gebracht. Deze plek noem ik mijn essentie.

Er is niets in deze wereld wat mij meer raakt dan het dienen van anderen. Voor mij voelt het aan dat dit de enige reden is dat ik leef. Er is voor mij niets anders. Ik geloof innig dat indien iemand me op een dag mijn vermogen zou ontnemen om anderen te helpen, mijn leven zou eindigen.


Gelukkig is dit onmogelijk! Anderen helpen is altijd mogelijk, ongeacht de situatie waarin je zit. Het grootse zit in de kleine dingen.

Zolang ik leef, zal ik blijven stappen zetten. Ik zal blijven wandelen, en genieten van waar dit me brengt.

Als je met me mee wilt wandelen, voel je vrij. Zolang je maar die stappen zet die je hart je ingeeft.​© 2020 IN ESSENCE
All rights reserved

Privacy & Disclaimer

Terms & Conditions / Algemene voorwaarden