top of page

Je innerlijke stem


Ik belichtte kort geleden het thema ‘de innerlijke stem’ tijdens een interview met een inspirerende dame.


Ik volgde haar, mijn innerlijke stem, toen ik voelde dat het tijd was om van België naar Peru te verhuizen. Het was glashelder, en er waren geen twijfels. Het was als het ware voor de hand liggend. Natuurlijk. Eigen aan mij. Geaard. Het was wel spannend - op een fijne manier, want de innerlijke stem is te vertrouwen.


Ik kon in zekere zin achteruit leunen. Alsof mijn innerlijke stem me die ruimte gaf, die rust. Die steun. Het is als luisteren naar je eigen muziek.


Daarnaast waren er ook uitdagingen die bij de voorbereiding op deze emigratie kwamen kijken, zoals: welke impact heeft het volgen van mijn innerlijke stem op de reactie van mijn familie? Dat bespreek ik in het interview dat van mij werd afgenomen iets meer dan een maand geleden (volledig oroscoin het Engels).





Wat mijn innerlijke stem me duidelijk vertelde: ik had een trager leven nodig, ik had behoefte aan dichter bij en in de natuur leven, ik kon op een zekere manier mezelf niet zijn ondanks een serie aan pogingen om mee te draaien in een systeem dat simpelweg niet met mij resoneert.


Het volgen van mijn innerlijke stem heeft heel wat gevolgen gehad, waaronder het kunnen helen van dingen die zich in eerste instantie hadden voorgedaan in het systeem waarin ik niet pas.

Geografische afstand en een nieuwe soort vrijheid, bovenop de blijvende liefde voor mijn roots en alles en iedereen wat ik enigszins ‘achter’ me liet. In wezen nam ik het gewoon allemaal mee, in mijn hart, en in een andere vorm. 


In dit interview komt onder meer het volgende aan bod:


- Hoe kan je merken dat je niet (voldoende) naar je innerlijke stem luistert en hoe kan je de kwaliteit en kracht van je innerlijke stem stimuleren?


- Het belang van kwetsbaarheid voor onze gezondheid en welzijn.

Check ook zeker de kwetsbaarheid podcast die ik opstartte en inmiddels een mooi aantal afleveringen telt, als je meer met deze kwaliteit wilt verbinden en wilt ontdekken hoe het je kan helpen op alle gebieden van je leven!


- Drie tips voor hoe je de ware roeping van je hart (ofwel je innerlijke stem) kan (beginnen) volgen!


Nog even krediet voor de dame die het interview van me afnam:

Vaida V.- Stone (MBA/BSc/QTS) 

Money Coach/Personal Growth/Financial Therapist/Flowers Reader/Author,

Founder of Moneywiser Academy by V. Stone:


Geniet ervan, en voel je vrij om me te laten weten hoe dit bij jou binnenkomt en/of hoe je hier zelf over denkt!


Steffi


@alejandraoroscovenero

bottom of page